Nieuws berichten

3 september

Ook dit jaar doen we weer mee met ‘de grote clubactie’. Met de opbrengst stellen we de club in staat om middelen aan te schaffen en onze clubkas te spekken. We hopen dan ook dat een ieder bereid is om mee te werken om zoveel mogelijk loten te verkopen of om zelf een lot (of loten) te kopen. We zijn jullie daar zeer dankbaar voor. Nieuw dit jaar is de online verkoop. Dit is eenvoudiger voor de koper en verkoper van de loten. De traditionele boekjes zullen we aan de jeugdleden uitreiken.

BC Baco gaat loten verkopen met de Grote Clubactie

Beste lotenverkoper,

Zaterdag 18 september start de Grote Clubactie. BCBaco doet ook mee en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is meer jeugd bij de badminton krijgen.  Vertel dit ook als je loten verkoopt.


Hoe werkt het?

Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat 80% (= € 2,40) naar onze clubkas! Met  het verkoopboekje verkoop je loten aan familie, vrienden en buren. Zij kunnen online loten kopen met hun telefoon door jouw persoonlijke QR-code op de voorkant van het boekje te scannen. Ze komen dan direct op jouw online verkooppagina. Ook kan met pen nog een lot worden gekocht. Bekijk de instructie op de achterzijde van deze brief. 

TIP
Scan zelf ook je eigen QR-code en deel je eigen verkooplink via WhatsApp en social media met familie en vrienden.

 
Nieuw: Gamification! Check online jouw lotenstand en verdien badges
Dit jaar kun je inloggen op je eigen verkooppagina. Hier bekijk je jouw lotenmeter, stand in het team, gewonnen badges en je ontvangt een 
e-mailnotificatie als je een lot verkoopt. 

Zo log je in op je eigen online verkooppagina
:
1.  Scan je persoonlijke QR-code op de voorkant van je boekje 
2. Klik op ‘Mijn stand’ (rechtsboven op je online verkooppagina)
3. Vul je inlogcode in (deze staat op de QR-code sticker op je boekje) 

Verkoopboekje inleveren
Ben je klaar met verkopen? Lever je boekje dan in bij Gert Lagendijk of een van de trainers voor 5 november 2021

Win gave prijzen

Help ons doel te behalen door zoveel mogelijk loten te verkopen en maak kans op te gekke prijzen. Bekijk via jouw persoonlijke verkooppagina de winacties.

Wij wensen je heel veel succes met het verkopen van loten! We gaan ervoor met z’n allen en hopen op een geweldig resultaat. Jouw inzet is goud waard!


8 augustus

Clubmatch: Op 21 november willen we onze clubmatch houden. Dus noteer alvast deze datum. Het zal in de sporthal de Hooiberg plaats vinden van 13.00-18.00uur. Introducees zijn welkom.

Per mail is een uitnodiging verzonden, in antwoord daarop kun je aangeven of je meedoet.


8 augustus

Vanaf zondag 5 september kunnen klanten bij PLUS sparen voor clubs en verenigingen in hun buurt. Als Meest Verantwoorde Supermarkt vinden ze dat ze altijd moeten klaarstaan voor onze buurt. Met deze spaaractie gaan ze clubs en verenigingen een (financieel) steuntje in de rug geven. In totaal doen bijna 6200 clubs en verenigingen mee aan de spaaractie verdeeld over 268 winkels van PLUS. Het sponsorbedrag dat ze gaan verdelen is ruim 3,2 miljoen euro.

Na de zomer kunnen klanten sponsorpunten sparen voor de club of vereniging in hun buurt. Klanten bepalen zelf aan welke club of vereniging zij de sponsorpunten schenken. Hoe meer sponsorpunten een club ontvangt, hoe meer euro’s dat oplevert voor de clubkas. De deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag dat door klanten van PLUS bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, onderhoud van het clubhuis of een ledenactiviteit.

Draag BC Baco een warm hart toe en spaar mee met deze actie, waarvoor dank!


18 mei

We mogen weer!!!!!

Eindelijk weer goed bericht na 5 maanden. Vanaf morgen mogen weer badmintonnen in de sporthal de Hooiberg! Dubbelspelen mag maar uiteraard gelden er voorwaarden en die staan hieronder weergegeven.

Locaties voor binnensport mogen weer open. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel.
 • Groepslessen zijn niet toegestaan. Voor personen vanaf 18 jaar geldt: individuele sportbeoefening mag. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit is exclusief een instructeur.
 • Voor kinderen tot en met 17 jaar gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.
 • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten. De kleedkamers in zwembaden mogen wel open zijn.  Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Voor kinderen tot en met 17 jaar zijn wedstrijden wel toegestaan. Maar alleen met teams van de eigen sportclub. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn. 
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten. 

15 Mei

De mogelijkheid bestaat dat we per woensdag 19 mei weer binnen mogen sporten! We dienen eerst de berichtgeving van de overheid as maandag 17 mei af te wachten. Mocht het doorgaan dan zal dat onder voorwaarden plaats vinden. We houden jullie op de hoogte.


3 Maart

Het blijven lastige tijden met het corona virus. Er zijn enige versoepelingen door onze overheid ingesteld echter mogen wij nog steeds niet binnen sporten. We moeten dus geduld blijven houden. Blijf gezond!


7 Januari

De koekactie/emballage actie heeft voor onze vereniging in totaal 60,80euro opgeleverd! Dank aan alle leden die zich hier voor hebben ingezet en zich hebben verlekkerd aan de koek….! We danken ook de Plus en Albert Heijn voor het mogelijk maken van deze actie.

Nogmaals hartelijk dank namens het bestuur.


24 December

2020 is een jaar geweest die veel zaken op de kop heeft gezet vanwege het corona virus. Wij als vereniging hebben daardoor weinig tot niet kunnen spelen. Dat was en is jammer maar ons aller gezondheid gaat boven alles.

Via deze weg willen wij als bestuur jullie hele fijne feestdagen wensen met allen die je dierbaar zijn. Blijf gezond en pas goed op elkaar. Laten we hopen dat in 2021 we weer vrijuit kunnen bewegen en daarmee onze sport ook weer kunnen uitoefenen.

Een gelukkig en gezond 2021 gewenst!


21 December

Wij doen dit jaar weer mee met de Salland Clubactie van Salland Zorgverzekeringen. Dit betekent dat wij een mooi bedrag krijgen voor in de clubkas als jij een verzekering bij hen afsluit.

Overstappen
Stap jij over naar Salland en ben je ouder dan 18 jaar? Dan ontvangen wij € 50,-! Via www.salland.nl/bcbaco kun je het collectief van BC Baco bekijken; via deze link kun je ook meteen overstappen naar Salland. 
Al verzekerd bij Salland?
Ben je al verzekerd bij Salland? Meld je dan aan bij ons collectief. Ook dan scoor je een mooi bedrag voor de clubkas. En je krijgt korting op je aanvullende en/of tandartsverzekering. Een mooie win-win dus!
Bespaar €25,- op de zorgpremie
Verwacht je weinig zorgkosten te maken in 2021? Mogelijk is een maximaal eigen risico van €885,- dan interessant. De premie is dan €98,90 per maand in plaats van €123,90. Verstandig is dan wel een potje te reserveren voor zorgkosten, mocht je toch een tegenvaller hebben. Kijk voor meer informatie op www.salland.nl/vrijwillig-eigen-risico.


15 December

De boodschap in de toespraak van premier Mark Rutte van maandagavond 14 december jl. over de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus was helder. Nederland gaat per vandaag, 15 december, voor vijf weken in een strenge lockdown om de opmars van het virus te stoppen. Dit betekent helaas voor ons dat de rackets weer in de tas kunnen en de shuttles terug in de koker. Opnieuw een flinke klap voor badmintonnend Olst.

Het kabinet heeft besloten om alle sporthallen te sluiten tot en met dinsdag 19 januari 2021. Tot die tijd kan er net als in het voorjaar dus niet binnen worden gebadmintond. Er kan onder voorwaarden wel buiten gesport worden. Jongeren tot 18 jaar kunnen buiten blijven sporten en trainen in teamverband. Er is de mogelijkheid om alternatieve buitentrainingen voor de jeugd op te zetten, maar dat is in dit jaargetijde niet ideaal.


25 November

Het is nog mogelijk om tot en met maandag 30 november Grote Clubactie loten te kopen! Ondersteun onze vereniging en koop on line loten! Ga naar www.clubactie.nl/lotkopen en bestel daar de loten. Hartelijk dank!!


18 November

De regels in verband met het coronavirus zijn enigszins versoepeld. Daar waar we nu alleen nog maar mochten enkelen is het dubbelspel vanaf aanstaande vrijdag weer toegestaan. Dus vanavond nog alleen enkelen en vanaf vrijdag mogen we het dubbelspel spelen. Alle overige regels blijven nog gehandhaafd. Dus niet omkleden en niet douchen. Kom de zaal binnen via ingang A (de meest rechtse ingang)  en verlaat de zaal via uitgang B (de middelste uitgang).


4 november

Ondanks de aangepaste corona maatregelingen kunnen we gelukkig nog steeds in de sporthal de Hooiberg terecht. Dubbelspelen zijn niet toegestaan. We kunnen alleen enkelspel spelen. Trainen onder begeleiding is ook toegestaan en uiteraard blijft afstand houden verplicht.


1 november

Clubmatch gaat niet door!

Zoals jullie bekend is gemaakt via de mail gaat de clubmatch helaas niet door. Die zullen we naar een ander datum gaan verplaatsen.


25 Oktober

Op zondagmiddag 8 november van 13.00-18.00 uur willen we weer onze jaarlijkse clubmatch houden in sporthal de Hooiberg. Zet deze datum dus in je agenda! Deze altijd gezellige middag is er niet alleen voor leden van BC Baco. Het is ook mogelijk om deel te nemen voor degene die graag willen kennismaken met badminton of een middag competitie willen spelen. We delen zo goed als mogelijk in naar speelsterkte van de spelers. Dus ken je mensen die willen deelnemen nodig ze dan uit.

Plezier is gegarandeerd!

Kosten zijn voor leden 3 euro en voor niet-leden 5 euro per persoon. Opgave door middel van opgave kan per mail info@bcbaco.nl ovv naam en of je junior of senior (vanaf 18 jaar) bent en geef daarbij aan of je ervaren of onervaren speler bent. Dat kan tot uiterlijk 31 oktober. De kosten zullen na afloop geïncasseerd worden bij leden, niet-leden dienen op 8 november contant te voldoen aan de wedstrijdtafel. Uiteraard is het onder de gegeven corona maatregelingen nog onzeker of dit kan doorgaan. We willen in ieder geval de voorbereidingen treffen die noodzakelijk zijn om het mogelijk te maken. Daar kunnen we nog een paar vrijwilligers bij gebruiken. Mocht jij je steentje willen bijdragen, geef dat dan aan per mail: info@bcbaco.nl.


28 september 

Op zondagmiddag 8 november van 13.00-18.00uur willen we weer onze jaarlijkse clubmatch houden in sporthal de Hooiberg. Zet deze datum dus in je agenda! Deze altijd gezellige middag is er niet alleen voor leden van BC Baco. Het is ook mogelijk om deel te nemen voor degene die graag willen kennismaken met badminton of een middag competitie willen spelen. We delen zo goed als mogelijk in naar speelsterkte van de spelers. Dus ken je mensen die willen deelnemen nodig ze dan uit. Plezier is gegarandeerd!Kosten zijn voor leden 3 euro en voor niet-leden 5 euro per persoon. Opgave door middel van opgave kan per mail info@bcbaco.nl ovv naam en of je junior of senior (vanaf 18 jaar) bent en geef daarbij aan of je ervaren of onervaren speler bent. Dat kan tot uiterlijk 31 oktober. De kosten zullen na afloop geïncasseerd worden bij leden, niet-leden dienen op 8 november contant te voldoen aan de wedstrijdtafel. Uiteraard is het onder de gegeven corona maatregelingen nog onzeker of dit kan doorgaan. We willen in ieder geval de voorbereidingen treffen die noodzakelijk zijn om het mogelijk te maken. Daar kunnen we nog een paar vrijwilligers bij gebruiken. Mocht jij je steentje willen bijdragen, geef dat dan aan per mail: info@bcbaco.nl. Bij voorbaat dank.


23 september

De Grote Clubactie is weer van start gegaan. We hopen dat jullie onze club in deze bizarre tijd willen ondersteunen door een lot (of meerdere loten) te kopen. Het zal ons allen helpen. 

Daarnaast loopt de koekactie nog steeds bij de Plus in Olst en AH in Wijhe. Zet op de aankoopbon het cijfer 26 en gooi de bon in de daarvoor bestemde bus. We danken jullie hartelijk!


14 augustus

De vakantie zit erop, misschien niet voor iedereen maar in onze regio gaan de scholen weer van start. We hopen dat iedereen gezond en wel is en vanaf volgende week de trainingen en/of het vrij spelen kan hervatten. De maatregelingen omtrent het coronavirus blijven onverminderd van kracht. Denk aan de 1,5meter afstand van elkaar,  kom in trainingskleren en douchen is niet toegestaan.

We hebben gedurende de zomer zowel binnen als buiten kunnen spelen en daar heeft mening lid gebruik van gemaakt, erg mooi om te zien! Na aankomende maandag is het buiten spelen afgelopen.

De dagen waarop we spelen: Woensdag van 20.00-22.30uur is vrij spelen. Op vrijdag is er de training voor de jeugd van 18.00-20.00uur (verdeling over twee groepen). Voor senioren is er vrij spelen (trainen mag ook) van 19.00-20.30uur.


27 juli

We zijn blij verrast met de opkomst op de woensdagavond. Zowel jeugd als senioren spelen gezamenlijk naar hartelust de wedstrijden! 2/3 deel van de sporthal volstaat vanaf de eerste keer niet en we gebruiken de volle zaal. Leuk om te zien!

De tussenstand van de kruidkoekactie is op dit moment 15 euro voor BC Baco. Steun onze vereniging en koop bij de Plus in Olst en bij de AH in Wijhe deze koek. Van elke verkochte koek gaat 1,50 euro naar de vereniging van je keuze. Op grote schermen in de winkel is de tussenstand te volgen. BC Baco heeft nummer 26. Zet dit nummer op de kassabon en deponeer de bon in de daarvoor bestemde bus/bak. Hartelijk dank!


7 juli

Eindelijk is het dan zover dat we weer binnen mogen spelen. Vanaf morgenavond kunnen we elke woensdagavond in de zomer spelen van 20.00-22.00uur. We hebben 2/3 van de zaal tot onze beschikking. Dezelfde kleedkamers kunnen worden gebruikt (1+2). Binnenkomst is via de hoofdingang, desinfecteer daar ook je handen.Kom in je sportkleding want de kleedkamers zijn alleen bedoeld om te wisselen van schoenen. Denk aan de anderhalve meter afstand. Na het spelen mogen we NIET douchen. En we dienen de sporthal te verlaten via de nooduitgang bij kleedkamer 2.Kom je met de auto: Er staan dranghekken om de toegang te sperren naar het parkeerterrein. Deze mag je aan de kant zetten.


4 juli

Steunen jullie onze vereniging ook door de kruidkoek te kopen bij de Plus in Olst of AH in Wijhe? Zet op de aankoopbon het cijfer 26 en gooi de bon in de daarvoor bestemde bus.

IMG_2655.jpg

2 juli

Goed nieuws en minder goed nieuws.
Met ingang van woensdag 8 juli kunnen we weer in de sporthal De Hooiberg spelen. Dit kan de hele zomer indien er voldoende belangstelling is. We krijgen in eerste instantie 4 banen tot onze beschikking van 20.00 – 22.00uur. De jeugd is ook van harte welkom, hopelijk is het tijdstip vanwege de vakantie voor hen geen bezwaar. We hopen op voldoende animo want anders moeten we vanwege de kosten er een streep doorheen halen. Deze kosten zijn extra en waren niet voorzien in onze begroting. Over kosten gesproken, de gemeente factureert ons nu ook het tweede kwartaal voor de zaalhuur. Er wordt nog gekeken of BC Baco in aanmerking komt voor een regeling waarin de kosten worden kwijtgescholden. We hebben al eerder aangegeven dat als we geen kosten hebben we dan ook geen contributie innen. Dat is dus nu helaas niet het geval. Mochten we later in aanmerking komen voor kwijtschelding van de zaalhuur dan zullen we daar rekening mee houden met het innen van de contributie. Wordt vervolgd.

De regels van de RIVM nemen en houden we in acht! We zijn blij dat we in de gelegenheid worden gesteld om de hele zomer binnen te kunnen spelen en we hopen op een grote opkomst. Uitbreiding van banen is mogelijk als er veel deelnemers zijn. Echter willen we de kosten zo laag mogelijk laten zijn en niet meer betalen dan nodig is. Op maandag kunnen we buiten blijven spelen. Tot kijk op een van de speeldagen.  

29 juni

De Sallandse Koekactie gaat van start! Onze burgemeester Ton Strien heeft 4 koeken gekocht waarvan er van twee de bijdrage naar BC Baco gaat. Waarvoor dank! Graag zien we dat alle leden deze actie volgen en laat zoveel mogelijk familie, kennissen en bekenden dit ook doen en BC Baco als begunstigde uitroepen! Volg de instructies op en we hopen aan het einde van het jaar een mooie bijdrage te mogen innen voor deze geweldige actie. We danken Albert Heijn Boomgaard in Wijhe en Plus Vermaning in Olst enorm hiervoor.


24 juni

Afgelopen maandag hebben we een voorzichtig begin gemaakt met buiten badmintonnen. Onder ideale omstandigheden: blauwe lucht en weinig wind hebben we kunnen spelen. Alle aanwezigen vonden het heerlijk om weer tegen de shuttle te kunnen slaan na drie maanden niet te hebben gespeeld. Vanavond gaan we weer buiten spelen van 20.30-22.00uur. 


17 juni

Goed nieuws!

We hebben de gelegenheid om buiten te badmintonnen. We mogen gebruik maken van het verharde handbalveld van SC Overwetering. We spelen op de maandagavond en woensdagavond van 20.30-22.00uur. Vanaf as maandag 22 juni gaat dit in. Normaal hadden we in de zaal in de maand juni ook tot 22.00uur gespeeld.

Om dat mogelijk te maken en het goed te laten verlopen gelden er een aantal regels. We verzoeken iedereen dringend zich daaraan te houden en desnoods anderen erop aan te spreken mochten die zich daar niet aan houden. Uiteraard zijn de regels opgesteld door het RIVM van toepassing. Daarnaast zijn er nog de volgende regels:

 • kom in sportkleding naar het sportpark. Douchen en omkleden is niet mogelijk
 • voor diegene die uit Olst/Boskamp komen: kom op de fiets, daarbuiten is met de auto toegestaan
 • volg de bewegwijzering op het sportpark voor parkeren en voor de looproute
 • bij een natte baan wordt er niet gespeeld
 • deelname is geheel op eigen risico en BC Baco kan niet verantwoordelijk worden gesteld

Er zijn vier velden beschikbaar. Dat betekent dus dat maximaal 16 personen (met dubbelspel) kunnen spelen. De overige personen kunnen plaatsnemen buiten de afrastering. Tafels en stoelen (en het net) zijn beschikbaar gesteld door Dynamic tennis.

We spelen met speciale airshuttles. Deze zijn iets zwaarder dan de normale shuttles. Ook zijn ze anders van vorm om invloed van de wind te minimaliseren. Heb je een zware bespanning op je racket wees dan voorzichtig om schade aan je bespanning te voorkomen.

We spelen onder de normale spelregels zoals we altijd spelen want die voor Airbadminton zijn namelijk (iets) anders. Uiteraard kunnen we de regels van Airbadminton ook toepassen daar zijn we vrij in. Verderop de spelregels en uitleg over Airbadminton.

Dat we weer mogen spelen is natuurlijk fijn, echter doe het ook met gezond verstand. Waarschijnlijk heeft niet iedereen gesport de afgelopen maanden. Hou daar dus rekening mee en ga niet gelijk voluit dit om blessures te voorkomen. Omdat we buiten spelen is het verstandig om een trainingspak of iets dergelijks mee te nemen zodat je niet te veel afkoelt tussen de partijen door. Denk bij mooi weer aan een zonnebril. Gebruik niet je zaalschoenen voor buiten.

Middels een groepsapp houden we elkaar op de hoogte!

Via deze weg willen we SC Overwetering en Dynamic tennis hartelijk danken voor het mogelijk maken om het spelen.

================================================================

Spelregels en uitleg AirBadminton:

De winnaar is degene die the best of 5 games wint, een game win je door als eerste team 11 punten te scoren. Als tijdens een game de score 10-10 is , wint de partij die als eerste een voorsprong van twee punten heeft. Bij een score van 12-12, wint de partij die het 13e punt scoort het spel. De winnende partij begint met serveren bij de volgende game.
AirBadminton is een snelle sport, dat blijkt ook uit de korte pauzes. De pauzes tussen de games mogen niet langer zijn dan 120 seconden; en niet meer dan 60 seconden tijdens elke game wanneer er bij een score van 6 punten van speelhelft wordt gewisseld. Ook met een groep van 6 personen is AirBadminton een uitstekende activiteit om er volledig voor te gaan. Je speelt deze outdoor sport namelijk zowel in de singles, doubles of triples . 

Dead zone 

Aan beide zijden van het net bevindt zich een dead zone van 2.00 meter. 

Als de shuttle in de dead zone landt is het een fout van degene die geslagen heeft. 

De spelers mogen de shuttle niet slaan als die zich binnen de lijnen van de dead zone bevindt, spelers mogen wel in de dead zone landen na het raakmoment. 

Service zone 

De service dient onderhands te worden geslagen. Op het moment van serveren mag degene die serveert het servicepoint van 3 meter niet raken of overschrijden. 

Na de service mag de serveerder buiten de servicezone stappen en de service mag buiten de service zone aan de andere kant van het speelveld landen. 

De serveerder mag overal in de servicezone serveren. 

Na de service mag het hele speelveld gebruikt worden. 


13 juni

Hierbij een update over de laatste ontwikkelingen:

Algemeen Binnensportprotocol

Het Algemeen Binnensportprotocol wat door NOC*NSF en de binnensportbonden is opgesteld, is op dinsdag 9 juni ingediend bij ministerie van VWS en het RIVM. Zodra dit protocol wordt goedgekeurd zal de bond op basis hiervan ons Badmintonprotocol voor binnen opstellen. Naar verwachting zal de overheid op 24 juni uitsluitsel geven over openstelling van de binnensport en de exacte voorwaarden.

Steunpakket zaalhuur

Vorige maand kwam de overheid met het bericht over een steunpakket voor sportverenigingen met betrekking tot de zaalhuur. Met een bedrag van € 90 miljoen wordt voor alle sportverenigingen de huur kwijtgescholden voor de periode 1 maart 2020 – 1 juni 2020 (drie maanden). Deze financiering loopt via de gemeenten omdat deze degenen zijn die de huur van sportverenigingen innen. Zodra hier meer informatie over te melden is laten wij dit jullie weten via onze kanalen.

Buiten badminton

Momenteel zijn we de mogelijkheden aan het bekijken om buiten te badmintonnen. Dat zou dan plaats vinden op het handbalveld van SC Overwetering op het sportpark. De vooruitzichten zijn hoopvol! Ook hier geldt zodra hier meer over valt te melden dan laten we jullie dat weten.


25 mei

Hierbij een update van de laatste ontwikkelingen. Allereerst hopen we dat iedereen gezond is!

Covid19:

Tot 31 augustus zal de sporthal gesloten blijven. Dit houdt dus in dat we daar niet kunnen en mogen trainen. Hopelijk kunnen we dus vanaf 1 september weer binnen badmintonnen.

Buiten sporten mag wel onder bepaalde condities. Dynamic tennis is daar een voorbeeld van en je zou daar gebruik van kunnen maken. Men maakt gebruik van het buiten handbalveld van Overwetering.

Op dit moment spelen ze alleen het enkel spel i.v.m. corona en hierdoor kunnen er 8 tegelijk spelen. Alleen jeugd t/m 12 jaar mag dubbelen.
Je kunt daar de op de volgende tijden terecht:
-Woensdagmiddag 14.30 – 16.00 uur
-Vrijdagavond         19.00 – 20.30 uur

Graag van tevoren aangeven wanneer je wilt deelnemen. Dat kan bij Herman te bereiken op 06-12840506 of via j.h.derickx@kpnmail.nl

Contributie:

We hebben de laatste contributie inning een maand later dan normaal gedaan. Nu alles stil ligt vonden we het ook niet gepast om de contributie te innen. Echter de badmintonbond heeft de competitiekosten wel doorbelast waarna we ons genoodzaakt voelden de contributie alsnog te innen. Voor de zaalhuur wordt een regeling getroffen met de gemeente en die houdt nu in dat we uitstel van betaling krijgen tot 31 augustus. Op dit moment is het volgende ons idee met betrekking tot kwartaal 3 en 4:

Kwartaal 1          Januari-Maart, wel geïnd, speeltijd Januari-half maart, twee weken minder dan normaal

Kwartaal 2          April-Juni, wel geïnd, niet gespeeld

Kwartaal 3          Juli-September, niet gaan innen, spelen vanaf september, normaal spelen we juli en augustus niet, ter correctie van kwartaal 2

Kwartaal 4          Oktober-December, wel gaan innen, verwachting normaal spelen.

Met andere woorden als we geen kosten hebben dan vinden we het ook niet nodig om de contributie te innen mocht het echter wel het geval zijn dan zullen we de contributie dus wel innen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen volgen dan brengen we jullie hiervan op de hoogte. Voor vragen of opmerkingen staan we open, zo heeft iemand voorgesteld een gratis lot te verstrekken van ‘De grote clubactie”. Alle input is welkom.

Koekactie Plus Olst en AH Wijhe:

De Plus in Olst en AH in Wijhe houden van 1 juli 2020 tot 31 december 2020 een koekactie. Wij hebben ons daar voor aangemeld. Deze gezamenlijke actie houdt in dat er een Sallandse Kruidkoek in een geschenkdoos met pentekening van Olst en Wijhe wordt verkocht. Deze koek wordt speciaal gebakken en van elke verkochte koek gaat er euro1,50 naar een deelnemende vereniging. In de verpakking zit een kaartje waarop kan worden aangegeven aan welke vereniging de koper euro1,50 wenst te schenken. Een mooi gebaar van onze plaatselijke ondernemers. Ons verzoek is om deze actie van harte te ondersteunen en BC Baco als vereniging dan op te geven voor de schenking! Bij voorbaat dank.

Sportcafe ‘De Hooiberg’:

Momenteel wordt er onderzocht of er draagvlak is voor het gezamenlijk exploiteren van de sportkantine door de verenigingen die gebruik maken van sporthal ‘De Hooiberg’. Het wordt als gemis ervaren dat we niet een drankje na een training of wedstrijd kunnen doen. De inventarisatie die vindt nu plaats en de verwachting is om dan eind juni met een besluit te komen. Hoe het er precies gaat uitzien is nu niet bekend maar dat er ons gevraagd gaat worden om mee te helpen is wel duidelijk.

Mogelijk dat de winst bij een positief resultaat verdeeld gaat worden onder de deelnemende verenigingen. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Houd svp afstand, volg de richtlijnen van het RIVM op en vooral: blijf gezond!


1 April

De verlengde maatregelingen die de overheid heeft genomen houden voor ons in dat we tot het einde van april geentrainingen en geen wedstrijden kunnen houden. We wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe. Houdt afstand en zorg voor elkaar, samen kunnen we deze crisis aan.


19 maart 2020

Met ingang van het nieuwe seizoen zoekt BC Baco een trainer voor het trainen van haar jeugd op de vrijdag van 18.00-20.00uur in Olst. Ben je geïnteresseerd stuur dan een reactie naar info@bcbaco.nl of bel met Alfons Mulder 06-41806599.


16 maart 2020

We volgen de maatregelingen van de overheid en dat houdt in dat we geen trainingen geven en geen wedstrijden houden tot en met 6 april as.


15 maart 2020

Het eindtoernooi die op 4 april gehouden zou worden voor de jeugd gaat niet door vanwege het coronavirus.


13 maart 2020

In verband met het coronavirus volgen we de richtlijnen van onze overheid en de badmintonbond. Dit betekent dat er vanaf heden tot en met 31 maart er tot nader order geen wedstrijden en trainingen zijn. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van het virus.


15 februari 2020

Via de volgende site van Badminton Nederland kun je je inschrijven voor toernooien:

       Badminton Nederland     

Op deze site staan verder alle standen van de competitie, rankings en meer informatie over clubs.


9 februari 2020

We danken Fysiotherapie Deventer voor het sponsoren van onze vereniging voor de komende drie jaar!www.fysiotherapiedeventer.com


9 februari 2020

Woensdag 12 februari is de algemene ledenvergadering. We nodigen alle leden van BC Baco van harte uit om 19.00uur in de bovenzaal van sporthal De Hooiberg. Een kwartier voor aanvang liggen de cijfers ter inzage.


1 januari 2020

Het bestuur van BC Baco wenst iedereen een heel gezond en sportief 2020!

Korting op je zorgpremie via BC Baco:

Vergelijken loont

Inmiddels zijn de premies van alle zorgverzekeraars bekend en kunnen we zien dat Salland Zorgverzekeringen een scherpe premie biedt voor een ruime zorgkeuze.

Niets moet, maar het loont om eens te vergelijken. Onze tip, maak eens een paar minuten vrij om je premie te berekenen via de speciale pagina voor onze club: www.salland.nl/bcbaco. Via de button ‘Direct profiteren’ kun je jouw pakket samenstellen en eerst vergelijken met wat je nu betaalt. Salland Zorgverzekeringen biedt heel wat voordelen t.o.v. andere zorgverzekeraars, zie ook het volgende overzicht.

Clubactie: Alles voor jouw club

En scoor zelf een aantrekkelijke korting op de premie bij Salland Zorgverzekeringen
Salland Zorgverzekeringen is trots op de mooie samenwerking met BC Baco. Daarmee profiteer jij als lid van BC Baco van een aantrekkelijke korting op jouw zorgpremie én scoort de club een mooi bedrag voor in de clubkas. Kies voor een collectieve zorgverzekering met de Salland Clubactie.

Via BC Baco profiteer je van:

 • Een uitstekende zorgverzekering op maat
 • Met een aantrekkelijke korting*
 • Veel voordeel speciaal voor jou als sporter

* De korting geldt voor alle leden van BC Baco en alle gezinsleden op hetzelfde woonadres. Uiteraard kunnen ook leden die al verzekerd zijn bij Salland Zorgverzekeringen overstappen naar de clubcollectiviteit van BC Baco en profiteren van dezelfde voordelen.

De voordelen voor jouw club:

 • € 50 voor jouw club om vrij te besteden wanneer je als nieuwe Salland verzekerde instapt in jouw clubcollectiviteit.
 • € 10 voor jouw club om vrij te besteden wanneer je als bestaande Salland verzekerde overstapt  naar jouw clubcollectiviteit.
 • € 10 voor jouw club om vrij te besteden wanneer je als bestaande Salland verzekerde via jouw clubcollectiviteit verzekerd blijft bij Salland Zorgverzekeringen

Deze bedragen gelden voor alle premiebetalende leden die zich verzekeren of verzekerd blijven via de clubcollectiviteit.

Win een jaar gratis lidmaatschap
Meld jij je via onze club aan bij Salland Zorgverzekeringen? Dan scoor je een mooi bedrag voor onze club, en maak je ook nog eens kans op een jaar lang gratis lidmaatschap! Al verzekerd bij Salland via onze club? Dan hoef je niets te doen. En je mag natuurlijk ook overstappen naar de clubcollectiviteit als je al verzekerd bent bij Salland. Ook in deze twee gevallen krijgen we een mooi bedrag bijgeschreven en maak jij kans op een jaar lang gratis lidmaatschap