Nieuws/Toernooien

25 mei

Hierbij een update van de laatste ontwikkelingen. Allereerst hopen we dat iedereen gezond is!

Covid19:

Tot 31 augustus zal de sporthal gesloten blijven. Dit houdt dus in dat we daar niet kunnen en mogen trainen. Hopelijk kunnen we dus vanaf 1 september weer binnen badmintonnen.

Buiten sporten mag wel onder bepaalde condities. Dynamic tennis is daar een voorbeeld van en je zou daar gebruik van kunnen maken. Men maakt gebruik van het buiten handbalveld van Overwetering.

Op dit moment spelen ze alleen het enkel spel i.v.m. corona en hierdoor kunnen er 8 tegelijk spelen. Alleen jeugd t/m 12 jaar mag dubbelen.
Je kunt daar de op de volgende tijden terecht:
-Woensdagmiddag 14.30 – 16.00 uur
-Vrijdagavond         19.00 – 20.30 uur

Graag van tevoren aangeven wanneer je wilt deelnemen. Dat kan bij Herman te bereiken op 06-12840506 of via j.h.derickx@kpnmail.nl

Contributie:

We hebben de laatste contributie inning een maand later dan normaal gedaan. Nu alles stil ligt vonden we het ook niet gepast om de contributie te innen. Echter de badmintonbond heeft de competitiekosten wel doorbelast waarna we ons genoodzaakt voelden de contributie alsnog te innen. Voor de zaalhuur wordt een regeling getroffen met de gemeente en die houdt nu in dat we uitstel van betaling krijgen tot 31 augustus. Op dit moment is het volgende ons idee met betrekking tot kwartaal 3 en 4:

Kwartaal 1          Januari-Maart, wel geïnd, speeltijd Januari-half maart, twee weken minder dan normaal

Kwartaal 2          April-Juni, wel geïnd, niet gespeeld

Kwartaal 3          Juli-September, niet gaan innen, spelen vanaf september, normaal spelen we juli en augustus niet, ter correctie van kwartaal 2

Kwartaal 4          Oktober-December, wel gaan innen, verwachting normaal spelen.

Met andere woorden als we geen kosten hebben dan vinden we het ook niet nodig om de contributie te innen mocht het echter wel het geval zijn dan zullen we de contributie dus wel innen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen volgen dan brengen we jullie hiervan op de hoogte. Voor vragen of opmerkingen staan we open, zo heeft iemand voorgesteld een gratis lot te verstrekken van ‘De grote clubactie”. Alle input is welkom.

Koekactie Plus Olst en AH Wijhe:

De Plus in Olst en AH in Wijhe houden van 1 juli 2020 tot 31 december 2020 een koekactie. Wij hebben ons daar voor aangemeld. Deze gezamenlijke actie houdt in dat er een Sallandse Kruidkoek in een geschenkdoos met pentekening van Olst en Wijhe wordt verkocht. Deze koek wordt speciaal gebakken en van elke verkochte koek gaat er euro1,50 naar een deelnemende vereniging. In de verpakking zit een kaartje waarop kan worden aangegeven aan welke vereniging de koper euro1,50 wenst te schenken. Een mooi gebaar van onze plaatselijke ondernemers. Ons verzoek is om deze actie van harte te ondersteunen en BC Baco als vereniging dan op te geven voor de schenking! Bij voorbaat dank.

Sportcafe ‘De Hooiberg’:

Momenteel wordt er onderzocht of er draagvlak is voor het gezamenlijk exploiteren van de sportkantine door de verenigingen die gebruik maken van sporthal ‘De Hooiberg’. Het wordt als gemis ervaren dat we niet een drankje na een training of wedstrijd kunnen doen. De inventarisatie die vindt nu plaats en de verwachting is om dan eind juni met een besluit te komen. Hoe het er precies gaat uitzien is nu niet bekend maar dat er ons gevraagd gaat worden om mee te helpen is wel duidelijk.

Mogelijk dat de winst bij een positief resultaat verdeeld gaat worden onder de deelnemende verenigingen. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Houd svp afstand, volg de richtlijnen van het RIVM op en vooral: blijf gezond!


16 april

Het thuis zitten zal niet altijd mee vallen. We missen de dagelijkse contacten en ook onze sport! Sportief bezig zijn is gezond maar onder de gegeven omstandigheden lastiger uit te voeren. Om je een beetje op weg te helpen kun je gebruik maken van onderstaande instructiefilm (in het Engels) om toch bezig te zijn en er voor te zorgen dat als we weer mogen sporten we niet geheel onvoorbereid zijn zodat blessures kunnen worden voorkomen.

Veel plezier!!


1 April

De verlengde maatregelingen die de overheid heeft genomen houden voor ons in dat we tot het einde van april geen trainingen en geen wedstrijden kunnen houden. We wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe. Houdt afstand en zorg voor elkaar, samen kunnen we deze crisis aan.


19 maart 2020

Met ingang van het nieuwe seizoen zoekt BC Baco een trainer voor het trainen van haar jeugd op de vrijdag van 18.00-20.00uur in Olst. Ben je geïnteresseerd stuur dan een reactie naar info@bcbaco.nl of bel met Alfons Mulder 06-41806599.


16 maart 2020

We volgen de maatregelingen van de overheid en dat houdt in dat we geen trainingen geven en geen wedstrijden houden tot en met 6 april as.


15 maart 2020

Het eindtoernooi die op 4 april gehouden zou worden voor de jeugd gaat niet door vanwege het coronavirus.


13 maart 2020

In verband met het coronavirus volgen we de richtlijnen van onze overheid en de badmintonbond. Dit betekent dat er vanaf heden tot en met 31 maart er tot nader order geen wedstrijden en trainingen zijn. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van het virus.


15 februari 2020

Via de volgende site van Badminton Nederland kun je je inschrijven voor toernooien:

       Badminton Nederland     

Op deze site staan verder alle standen van de competitie, rankings en meer informatie over clubs.


9 februari 2020

We danken Fysiotherapie Deventer voor het sponsoren van onze vereniging voor de komende drie jaar!logo ft deventer aangepast

www.fysiotherapiedeventer.com


9 februari 2020

Woensdag 12 februari is de algemene ledenvergadering. We nodigen alle leden van BC Baco van harte uit om 19.00uur in de bovenzaal van sporthal De Hooiberg. Een kwartier voor aanvang liggen de cijfers ter inzage.


1 januari 2020

Het bestuur van BC Baco wenst iedereen een heel gezond en sportief 2020!

Korting op je zorgpremie via BC Baco:

Vergelijken loont

Inmiddels zijn de premies van alle zorgverzekeraars bekend en kunnen we zien dat Salland Zorgverzekeringen een scherpe premie biedt voor een ruime zorgkeuze.

Niets moet, maar het loont om eens te vergelijken. Onze tip, maak eens een paar minuten vrij om je premie te berekenen via de speciale pagina voor onze club: www.salland.nl/bcbaco. Via de button ‘Direct profiteren’ kun je jouw pakket samenstellen en eerst vergelijken met wat je nu betaalt. Salland Zorgverzekeringen biedt heel wat voordelen t.o.v. andere zorgverzekeraars, zie ook het volgende overzicht.

Clubactie: Alles voor jouw club

En scoor zelf een aantrekkelijke korting op de premie bij Salland Zorgverzekeringen
Salland Zorgverzekeringen is trots op de mooie samenwerking met BC Baco. Daarmee profiteer jij als lid van BC Baco van een aantrekkelijke korting op jouw zorgpremie én scoort de club een mooi bedrag voor in de clubkas. Kies voor een collectieve zorgverzekering met de Salland Clubactie.

Via BC Baco profiteer je van:

  • Een uitstekende zorgverzekering op maat
  • Met een aantrekkelijke korting*
  • Veel voordeel speciaal voor jou als sporter

* De korting geldt voor alle leden van BC Baco en alle gezinsleden op hetzelfde woonadres. Uiteraard kunnen ook leden die al verzekerd zijn bij Salland Zorgverzekeringen overstappen naar de clubcollectiviteit van BC Baco en profiteren van dezelfde voordelen.

De voordelen voor jouw club:

  • € 50 voor jouw club om vrij te besteden wanneer je als nieuwe Salland verzekerde instapt in jouw clubcollectiviteit.
  • € 10 voor jouw club om vrij te besteden wanneer je als bestaande Salland verzekerde overstapt  naar jouw clubcollectiviteit.
  • € 10 voor jouw club om vrij te besteden wanneer je als bestaande Salland verzekerde via jouw clubcollectiviteit verzekerd blijft bij Salland Zorgverzekeringen

Deze bedragen gelden voor alle premiebetalende leden die zich verzekeren of verzekerd blijven via de clubcollectiviteit.

Win een jaar gratis lidmaatschap
Meld jij je via onze club aan bij Salland Zorgverzekeringen? Dan scoor je een mooi bedrag voor onze club, en maak je ook nog eens kans op een jaar lang gratis lidmaatschap! Al verzekerd bij Salland via onze club? Dan hoef je niets te doen. En je mag natuurlijk ook overstappen naar de clubcollectiviteit als je al verzekerd bent bij Salland. Ook in deze twee gevallen krijgen we een mooi bedrag bijgeschreven en maak jij kans op een jaar lang gratis lidmaatschap


Waarom willen wij badmintonnen?:

Waarom wil je eigenlijk badminton spelen? In het onderstaand filmpje is onderzoek gedaan waarom wij eigenlijk badminton willen spelen. Benieuwd naar de uitslag? Bekijk de badmintonnerspeiling van 2016 hieronder!: